Truthseeking

– Omikron er en naturlig vaksine

Av: Christian Skaug 2. januar 2022, 10:57

Professor Ian Jones. Stillbilde: TRT World Now / YouTube.

Kan omikronvarianten av koronaviruset, som er mer smittsomt men gir mildere sykdomsforløp enn andre varianter, fungere som en naturlig vaksine fordi den styrker immunforsvaret mot koronavirus i det lange løp?

En slik oppfatning av omikronvarianten er rett, sier professor i virologi ved Universitetet i Reading, Ian Jones til Daily Mail.

Heretter vil vaksinering kunne begrenses til sårbare grupper en gang i året rett før vinteren, sier Jones.

Future variants ‘may be even more mild’, Professor Jones told MailOnline, adding that the need for healthy adults to get top-up jabs could soon recede. Instead of doling out jabs every few months, he said annual boosters for the vulnerable ahead of the winter would be ‘more feasible’.

Jones får støtte fra en annen britisk virolog:

Professor Lawrence Young, a virologist from Warwick University, insisted vaccines should protect against severe illness for much longer than they do against getting infected or becoming ill, suggesting that an annual booster for the elderly and vulnerable groups will be enough to thwart off Covid in the coming years.

Det er vanskelig å se for seg at staten kan fortsette å presse på for ekstra vaksinedoser hver tredje måned særlig mye lenger, kommenterer Simon Clarke, som er mikrobiolog ved Reading-universitetet. En spesialist i statsapparatet viser også til den høye kostnaden ved gjentatt massevaksinering.

Jones er enig: ‘Boosting every 10 weeks or every time a new variant appears to be on the rise is not doable and in consequence I think we need some sort of grading system for new variants to ensure we act appropriately and practically,’ he said.

Professor Jones said annual top-up jabs for the vulnerable ahead of the peak winter illness season, December to February, would make more sense.
Hvis omikron er en svekket variant som viser at viruset er i ferd med å bli endemisk, kan fremtidige varianter bli enda mildere, og behovet for vaksinering av friske opphøre, sier Jones.

Foreløpige studier tyder på at omikronvarianten fører til 80 prosent færre sykehusinnleggelser enn delta, opplyser Daily Mail.